Bezig met laden…

FAQ

FAQ

Waar is glas van gemaakt?

Net als vele andere materialen wordt glas ook gemaakt door diverse materialen met elkaar te mengen. Om glas te maken worden zand, kalk en soda met elkaar gemengd. Dit goedje wordt vervolgen verhit tot zo’n 2300 graden, waardoor het smelt. Hierdoor ontstaat vloeibaar glas. Dit moet vervolgens nog gevormd worden.

Hoe wordt glas gemaakt?

Tegenwoordig zijn er allerlei machines om glas mee te maken. Er zijn echter ook nog genoeg mensen die het ambacht glasblazen beoefenen. Bij dit ambacht wordt glas gemaakt met behulp van diverse voorwerpen. Er wordt onder andere een stalen pijp gebruikt waarmee er lucht in het glas geblazen wordt. Hierdoor ontstaat er als het ware een luchtbel, waardoor er een bepaalde vorm gegeven kan worden aan het glas.

Hoe oud is glas?

Glas is niet iets van de afgelopen jaren. Duizenden jaren geleden werd het eerste glas namelijk al gemaakt. Rond het jaar 3500 voor Christus werd namelijk het eerste glas gevonden in Mesopotamië. Met name de Syriërs waren begaafd in het maken van glas. Zij vonden namelijk de stalen pijp uit en wisten de benodigde materialen voor glas met elkaar te vermengen. In de Romeinse tijd verplaatste het glasblazen zich naar het Romeinse Rijk.

Waarvoor worden glazen accessoires gebruikt?

Glazen accessoires worden vandaag de dag voor van alles en nog wat gebruikt. Zo drinken veel mensen in Nederland bijvoorbeeld uit glazen. Daarnaast komt het regelmatig voor dat mensen potten gebruiken om etenswaren of andere voorwerpen in op te bergen. Uiteraard zijn glazen accessoires ook te gebruiken om je interieur mee op te leuken.

Is glas duur?

Er zit verschil in de prijs van glas. Deze prijs is onder meer afhankelijk van de grootte van het voorwerp. Over het algemeen moet er namelijk meer glas gebruikt worden voor grotere voorwerpen, waardoor het voorwerp ook duurder wordt. Gelukkig is er tegenwoordig allerlei korting te krijgen, waardoor de prijs van glas aanzienlijk omlaag gebracht kan worden.

Waar koop je glazen accessoires?

Glazen accessoires zijn tegenwoordig op allerlei verschillende plekken te koop. Loop een willekeurige winkel binnen en je ziet wel een aantal accessoires van glas. Ook op het internet vind je regelmatig glas. Goedkope glazen accessoires zijn echter wat lastiger te vinden. Met behulp van deze kortingscode van Bol.com wordt het wel heel eenvoudig om glas met korting te kopen.